Hond & Baas ZENtraal

 

 

 

 

U hebt een leuke hond, maar er zijn toch een paar dingen waar u tegenaan loopt:

 

 • uw hond trekt aan de lijn.

 • uw hond kan goed loslopen, maar het “HIER” komen is een dingetje.

 • u wilt uw hond basisvaardigheden aanleren.

 • uw hond heeft angst.

U krijgt binnenkort een puppy of een herplaatser uit een (buitenlands) asiel en u wilt goed voorbereid zijn. Ik ben u graag van dienst!

 

Tot gauw!

 

Individuele begeleiding

 

 Intakegesprek 

Individuele begeleiding start altijd met een intakegesprek voor de duur van maximaal 90 minuten. Tijdens dit gesprek kunnen wij nader kennis maken met elkaar, inventariseren we waar u met uw hond aan wilt gaan werken, gaan we actief aan de slag met oefeningen en krijgt u informatie en advies. Vervolgens kunt u beoordelen of u daarna gebruik wenst te maken van bijvoorbeeld een strippenkaart of dat het traject na de intake stopt. Het voordeel van een intakegesprek is dat u niet direct vast zit aan een strippenkaart.  

Tarief: € 50,-  (excl. reiskostenvergoeding)

 

Individuele begeleiding, les(sen) naar eigen wens in te vullen

U kunt bepalen wat u in een les wilt gaan doen, ongeacht of u alleen een intake hebt, een losse les erbij koopt of gebruik gaat maken van een 3 of 5 strippenkaart. U mag een keuze maken uit het volledig aanbod van Hond & Baas ZENtraal. Neem ook een kijkje bij aanvullende behandeling. 

 

Voorbeeld, u koopt een 5 strippenkaart, dan zou u het volgende kunnen kiezen:

 • basisoefeningen.

 • plezier voor Hond & Baas.

 • een theorieles.

 • maar ook bijvoorbeeld een combinatie behandeling Reiki voor u en uw hond is mogelijk. Gezien de tijdsinvestering van deze behandeling kost dit 2 strippen.

Zo makkelijk stelt u dus zelf uw lespakket samen, hoe leuk is dat!

 

 

Aanleren van basisvaardigheden

Hier komen - niet doen - los – laag/niet springen - ontspannen op de plaats laten liggen – zit/af /wachten - wandelen aan ontspannen lijn.

 

Overlevingsvaardigheden

Snuffelen – feestje – draai. Dit zijn leuke en zinvolle oefeningen wanneer uw hond tijdens een wandeling spanning ervaart bij het passeren van anderen en daarom bijvoorbeelt blaft. 

 

Plezier voor Hond & Baas

Een hond heeft net als wij mensen uitdaging, rust en ontspanning nodig. Als dit niet in balans is, zal de hond ongewenst gedrag laten zien, zoals bijvoorbeeld slopen of druk gedrag. Met “Plezier voor Hond & Baas” laat ik u zien hoe u thuis en tijdens de wandeling dingen kunt toepassen om leuk ontspannend bezig te zijn met uw hond. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van hersenwerk/ toestellen/ speurspelletjes. U krijgt uitleg over o.a. wat stress doet met een hond en waarom rust en ontspanning nodig is.

 

Ontspannen wandelen

Soms kan een hond nogal trekken aan de lijn waardoor het uitlaten van de hond niet meer zo gezellig is. Het kan zijn dat uw hond snel blaft naar andere honden of mensen. Naast de praktische wandeloefening, uitleg over de overlevingsvaardigheden die van toepassing kunnen zijn, geef ik ook theoretische informatie zodat u beter begrijpt waarom uw hond doet wat hij/zij doet. Dit traject bied ik alleen aan in de vorm van een strippenkaart van 3 of 5 lessen.

 

Tarieven

Losse les                     45 minuten                           € 30,-

Strippenkaart             3 keer 45 minuten                € 100,- (inclusief de gids "in dialoog met je hond" een uitgave van Hondsgewijs, Sofie Bardoel en Esther van Workum.) 

Strippenkaart             5 keer 45 minuten                € 155,- (inclusief de gids "in dialoog met je hond" een uitgave van Hondsgewijs, Sofie Bardoel en Esther van Workum.) 

Van de oefeningen die u kiest, krijgt u een trainingsplan uitgereikt. 

 

 

Traject preventie advies en training bij puppy of herplaatser 

U krijgt binnenkort uw (eerste) hond in huis, een puppy of een herplaatser uit een(buitenlands) asiel. Super spannend, u hebt vlinders in uw buik van blijdschap. U kijkt ernaar uit en bent de weken en dagen aan het aftellen tot de grote dag. Maar bent u ook goed voorbereid op de komst van uw hond? In deze individuele cursus help ik u daarbij.

 

Puppy-advies

Ik vertel u alles wat nodig is om uw pup te laten opgroeien tot een stabiele hond. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: een goede socialisatie, puppyperikelen, het alleen zijn aanleren.

Dit traject bestaat uit:

 • de intake 

 • 1 theorieles van 60 minuten

 • 5 praktijklessen van maximaal 45 minuten

 • U ontvangt het boek “PuppyWijs” van Petra de Munnik en Marleen Mulder – Aussems.

Tarief: € 225,- 

Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Hier zijn wel extra kosten van € 10,- aan verbonden, u betaalt dan 2 x € 117,50,- per maand.

 

Herplaatseradvies

Hoe kan het verleden van uw hond van invloed zijn op het huidige gedrag? Hoe gaat u de eerste weken indelen? Waar moet u op letten? Hoe gaat u uw hond voorbereiden op het aanleren om alleen te zijn? Wat gaat u doen als uw hond erg bang is? Ik vertel u er alles over! 

Dit traject bestaat uit:

 • de intake 

 • 1 theorieles van 60 minuten

 • 5 praktijklessen van maximaal 45 minuten

 • U ontvangt de gids “In dialoog met je hond” een uitgave van Hondsgewijs, Sofie Bardoel en Esther van Workum.

Tarief: € 225,- 

 Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Hier zijn wel extra kosten van € 10,- aan verbonden, u betaalt dan 2 x € 117,50,- per maand.

 

Deze prijzen zijn inclusief BTW.

Reiskostenvergoeding bij de intake: de eerste 20 km vrij van 9966 VA tot uw postcode, daarna € 0,30 per kilometer. Deze kosten zijn éénmalig, ongeacht welk traject u kiest.